Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Haberler:
POLİS SOHBET GİRİŞ
PMYO GÖZ SORUNLARINIZI GÖZ DOKTORU CEVAPLIYOR!!!
Ana Sayfa
Kelime Bulutu
Google Tagged
İletişim
Giriş Yap
Kayıt Ol
Öne Çıkanlar
POLiS CAFE,Polislik,Polis Haberleri,PMYO,POMEM,Polislik SINAVLARI CafePOLIS.Net
»
CAFE POLİS
»
Polis ve Halk İlişkileri
»
TRAFİKTE 300 BİN SİLAHLI ŞOFÖR VAR !!!
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: TRAFİKTE 300 BİN SİLAHLI ŞOFÖR VAR !!! (Okunma sayısı 582 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GöLqé12
Polis Gücü: +5/-3
uqRaşma toz oLurSun ;))
«
:
Temmuz 04, 2011, 03:32:59 ÖÖ »
Tüm
dijital fotoğraf makinesi
fırsatları için tıklayın !
TRAFİKTE 300 BİN SİLAHLI ŞOFÖR VAR
Son bir hafta içinde meydana gelen yol verme tartışmalarında 3 kişi hayatını kaybetti. Araç sürücülerinin trafikte birkaç saniye öne geçebilmek için cinayete varan kavgalara girişmesi, akıllara ‘Şoförler cinnet mi geçiriyor?’ sorusunu getirdi.
Trafik psikiyatristi Ayhan Akcan’a göre 300 bine yakın şoför, yanında ateşli silah taşıyor. Bunların yüzde 10’u da silahını her an kullanmaya hazır.
İstanbul’un dört bir yanında başlayan yol bakım çalışmaları yaklaşık 2 aydır pek çok noktada trafiğin kilitlenmesine sebep oluyor. Trafik çilesi kimi zaman sürücüler arasında kavgalara bile yol açıyor. Geçen hafta Küçükçekmece’de bir minibüs şoförü yol verme kavgası yüzünden tartıştığı araç sürücüsünü bıçaklayarak öldürdü. Bayrampaşa’da yine bir minibüs şoförü, trafikte tartıştığı sürücüyü ruhsatsız tabancasıyla vurdu. Tuzla’da da halk otobüsü muavinleri arasında yolcu kapma yarışı sebebiyle meydana gelen kavgada bir muavin bıçaklandı.
Trafik psikiyatristi Ayhan Akcan’a göre öfkeli sürücü sayısı her geçen gün artıyor. Bakırköy Psikoteknik Değerlendirme ve Trafik Danışmanlığı Merkezi’nde görev yapan Akcan, bu artışta sürücülerdeki kişilik bozukluklarının ve trafiğin çıldırtıcı boyutlara ulaşmasının etkili olduğunu söylüyor. Akcan, öfkeli sürücü davranışının yalnızca tartışma ve kavga etme şeklinde değil, başkalarına küfretme, el-kol hareketi yapma, yakın takip ve taciz gibi alışkanlıkları da kapsadığını vurguluyor. Öfkeli sürücülerin hızlı araç kullandığını, kural tanımadığını ve iletişime kapalı yaşadığını hatırlatan Akcan, özellikle büyük şehirlerdeki kalabalığın sürücüler üzerindeki öfke davranışını tetiklediğini aktarıyor. Türkiye yollarında hareket halindeki araçların yaklaşık 300 bininde ateşli silah bulunduğunu ifade eden Akcan, “Bunların yüzde 10’u en ufak bir tartışmada bile silahını hiç çekinmeden kullanabilecek durumda. Sık sık yaşanan örnekler de bunun ispatı.” diyor. Ayhan Akcan, trafikte yaşanan kavgaların büyük bölümünün mesleği şoförlük olan sürücülerin psikolojik rahatsızlıklarından kaynaklandığını belirtiyor. Bu gruba da dolmuş, otobüs, kamyon ve taksi sürücüleri giriyor. Akcan, “Yaptığımız bir çalışmaya göre taksi şoförlerinin yüzde 80’i, okul servisçilerinin yüzde 33’ü, dolmuşçuların yüzde 60’ı, otobüsçülerin de yüzde 15’inde olumsuz kişilik örneği sergileniyor.” diye konuşuyor. Yeni Trafik Yasası’na göre Türkiye’de şoförlerin her 2 yılda bir psikoteknik değerlendirme muayenesinden geçmesi gerekiyor. Ancak bu zorunluluk günde 100 kilometreden fazla yol yapan sürücüler için geçerli. Bu sebeple şehir içinde çalışan taksi, dolmuş ve otobüs sürücüleri kapsam dışında tutuluyor. Psikiyatrist Akcan’a göre trafikteki tartışma ve kavgaları önlemenin tek yolu şehir içindeki şoförleri de uygulama kapsamına almaktan geçiyor. Türkiye’de şoförlüğü meslek olarak yapan 1 milyon sürücü bulunduğuna dikkati çeken Akcan, “Bunlardan sadece 30 bini testten geçti. Günlük 100 kilometrelik yol şartı ve yeterli denetim yapılmaması sonucu yönetmelikte hedeflenen amaçlara bir türlü ulaşılamadı.” diye konuşuyor.
Basın
«
Son Düzenleme: Temmuz 04, 2011, 08:48:33 ÖÖ Gönderen: GöLqé12
»
Add This Thread To:
Niceler sultandı, kraldı, şahtı. Benimle değişti talihi bahtı, Yerle bir eylerim tac ile tahtı, Akıl almaz hünerlerim var benim
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
birolunen
Polis Müdürü
Polis Gücü: +22/-2
Ynt: TRAFİKTE 300 BİN SİLAHLI ŞOFÖR VAR !!!
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 04, 2011, 07:52:46 ÖÖ »
Tüm
Evet
Bende bu magandaların mağdurlarındanım. Hatalı ve tehlikeli bir şekilde beni sollayan araç ; kırmızı ışıkta durdu. Bende yanına yaklaşarak daha dikkatli olmasını istedim. Üstü açık araçkaki şöförün hareketi şu ! Tabancasını belinden çıkardı ve yan koltuğun üzerine koydu. Vee.. Ben yoluma devam ettim
GöLqé12
Polis Gücü: +5/-3
uqRaşma toz oLurSun ;))
Ynt: TRAFİKTE 300 BİN SİLAHLI ŞOFÖR VAR !!!
«
Yanıtla #2 :
Temmuz 04, 2011, 08:41:46 ÖÖ »
Tüm
hahahaha
Niceler sultandı, kraldı, şahtı. Benimle değişti talihi bahtı, Yerle bir eylerim tac ile tahtı, Akıl almaz hünerlerim var benim
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Kelime Bulutu:
silahlı
trafikte
şoför
POLiS CAFE,Polislik,Polis Haberleri,PMYO,POMEM,Polislik SINAVLARI CafePOLIS.Net
»
CAFE POLİS
»
Polis ve Halk İlişkileri
»
GoogleTagged - Etiketler
bayrampaşa şöför
google cafepolis
TRAFİKTE 300 BİN SİLAHLI ŞOFÖR VAR !!! Konusuna Ait Benzer Konular
ATALAY,‘‘TRAFİKTE CEP TELEFONUNA HASSASİYET DİYORUM‘‘-
‘‘TRAFİKTE CEP TELEFONUNA HASSASİYET DİYORUM‘‘-Trafikte 2008 yılında özel bir proje uygulaması başlattıklarını, diğer alanlar ka...
Devamı...
Gösterim: 173 -
Yanıt: 0 -
Başlatan:
cafepolis
TÜRKİYE'DE HER 9 KİŞİDEN BİRİ SİLAHLI!
TÜRKİYE'DE HER 9 KİŞİDEN BİRİ SİLAHLIGalatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığına atanan Profesör Doktor Köksal Bayrakta...
Devamı...
Gösterim: 375 -
Yanıt: 0 -
Başlatan:
GöLqé12
Tavsiye Blog
Son Konular
Mülakata nerede gireceksiniz?
yazılı sınav için hazırlıklara başladık mı?
spor parkurunu kaç saniyede bitiriyoruz?
Olay Yeri Inceleme ve Kimlik Tespit...
Başımız Sağolsun !
Başvuru sayısı resmi açıklama
Polis Olmak
Mülakat sabahı ne yapmalı?
Pmyo Başvuru Sayısı
mülakat
ön sağlık
Yara İzi...
Mülakata Giderken Ne giyseKK
rüştü ünsalda giren var mı
Daha Önceden Mülakata Girmiş Arkadaşlar Anılarını Paylaşabilir Mi
gögüs kafesi bozuklugu (güvercin gögüs)
yara izi !!! lütfen cevap
uzun saç
polis akademisi hakkında bilgili olanlar ltfen bana yardımcı olabilirmi??
EN Çok Yazanlar
cafepolis
14157 İleti
sevdaaa
1546 İleti
behice
1282 İleti
birolunen
993 İleti
Orkut
886 İleti
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal